Zoeken

Duitsland: moslims bidden in kerk

26 mei 2020 - 20:30 - Wereld

©

De Martha Lutheran kerk van Kreuzberg in het Duitse Berlijn heeft afgelopen vrijdag haar deuren geopend voor moslims doordat de Dar Assalam moskee in Berlijn te klein was om hen allemaal te verwelkomen en de social distancingsmaatregelen te respecteren.

In Duitsland zijn gebedsplaatsen sinds 4 mei terug open, ook moskeeën. Wel moet minsten 1,5 meter afstand worden gehouden tussen bezoekers. In de Dar Assalam moskee was dat op 24 mei niet mogelijk. De katholieke autoriteiten boden als gevolg hun hulp aan door moslims in de kerk te verwelkomen.

"Dit is een geweldig gebaar en het brengt vreugde tijdens de Ramadan en deze crisis", zei de imam van de moskee tegen Reuters. "Deze pandemie heeft van ons een gemeenschap gemaakt. Crisissen brengen mensen samen."

Samer Hamdoun, gemeentelid, nam deel aan het gebed in de kerk. "Het was vreemd vanwege de muziekinstrumenten, de beelden.", zegt Hamdoun, die het contrast met de islamitische eredienst opmerkte. "Maar als je kijkt, als je de kleine details vergeet, is het uiteindelijk een huis van God."

De pastoor van de kerk was ook aanwezig tijdens het gebed. "Ik heb een toespraak in het Duits gehouden.", verklaarde Monika Matthias. "En tijdens het gebed kon ik alleen maar ja, ja, ja zeggen. Omdat we dezelfde zorgen hebben en we van jullie willen leren. Het is een prachtig gevoel."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team