Zoeken

Bouw Marokkaans paviljoen Expo 2020 Dubai van start

27 juli 2019 - 17:40 - Marokko

©

Marokko is begonnen met de bouw van zijn paviljoen voor de Expo 2020 Dubai. De universele tentoonstelling loopt van 20 oktober 2020 tot 10 april 2021 in Jebel Ali.

Expo 2020 Dubai is de allereerste wereldexpo die in het Midden-Oosten wordt georganiseerd en zal plaatsvinden onder het motto "Geesten verbinden, bouwen aan de toekomst".

Marokko bevestigde enkele maanden terug al zijn deelname. De bouw van het Marokkaans paviljoen werd afgelopen zondag gelanceerd en gebeurt onder toezicht van Mustapha Bakkoury, Algemeen commissaris van Marokko op de tentoonstelling, en Mohamed Ait Ouali, ambassadeur van Marokko in de Verenigde Arabische Emiraten.

Het paviljoen zal zich over bijna 1500m² uitstrekken in het gebied "Gelegenheid". Marokko heeft de keuze gemaakt van een moderne en tegelijkertijd traditionele architectuur door het gebruik van eeuwenoude bouwmethodes die in dorpen in Marokko werden toegepast.

Marokko neemt sinds 1867 deel aan wereldexposities en heeft steeds de keuze gedaan van paviljoenen die zijn erfgoed en cultuur naar voren brengen. Naast Marokko zullen 190 lande aan de Epxo 2020 in de Verenigde Arabische Emiraten deelnemen. Ruim 25 miljoen bezoekers worden er verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team