Zoeken

Droogte in Algerije: Algerijnse minister beschuldigt... Marokko

22 mei 2024 - 11:00 - Wereld

©

De Algerijnse minister van Water, Taha Derbal, heeft Marokko zonder het te noemen beschuldigd van de droogte die Algerije treft. Hij deed dit tijdens het 10e Wereldwaterforum in Bali, Indonesië.

"Een van de buurlanden heeft door zijn onverantwoordelijke gedrag het ecologische evenwicht verstoord, wat een ernstige impact heeft gehad op de flora en fauna langs de westelijke grenzen van het land", aldus Derbal. Hij verwees hiermee naar Marokko. Volgens hem heeft het koninkrijk "opzettelijk en systematisch bepaalde dammen en gebieden drooggelegd". De Algerijnse minister riep op tot een krachtig front tegen dit soort praktijken.

Lees ook: Tarwe: Algerije haalt Marokko in

Taha Derbal benadrukte ook de maatregelen die zijn land neemt in een tijd waarin "de kwestie van water steeds belangrijker wordt op het internationale toneel door de opkomst van klimaatverandering." Hij verzekerde dat Algerije enorme middelen heeft vrijgemaakt om de watertekorten aan te pakken en de watervoorziening voor alle burgers te garanderen. Dit door een meerzijdig plan uit te voeren, met onder meer de focus op niet-conventionele waterbronnen. De acties omvatten ontzilting van zeewater en hergebruik van gezuiverd afvalwater voor landbouwkundige doeleinden, een sector die alleen al meer dan 70% van het jaarlijks verzamelde water verbruikt, aldus Derbal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team