Zoeken

Hamza mon bb: hoorzitting zonder Dounia Batma

23 oktober 2020 - 09:40 - Cultuur

©

De afwezigheid van zangeres Dounia Batma tijdens de derde hoorzitting in de zaak "Hamza mon bb", was woensdag opvallend. Ze kreeg toestemming van de rechter om zich na haar bevalling tijdelijk door haar advocaat te laten vertegenwoordigen.

Alleen Ibtissam Batma, Aicha Ayach en Sophia Chakiri, die alle drie in de gevangenis van Marrakech worden vastgehouden, werden die dag gedagvaard om te verschijnen voor de strafkamer bij het Hof van Beroep.

De beklaagden worden vervolgd in de zaak Hamza mon bb wegens "deelname aan de frauduleuze toegang tot computergegevens, deelname aan het opzettelijk belemmeren van de werking van het systeem, verspreiding van afbeeldingen en verklaringen van anderen zonder hun toestemming, verspreiding van ongegronde feiten met als doel de persoonlijke levenssfeer van individuen te schaden en laster te plegen en chantage".

Dounia Batma en haar zus Ibtissam werden eerder veroordeeld tot respectievelijk 8 en 12 maanden gevangenisstraf, met een boete van 10.000 dirham. Aicha Ayach en Sophia Chakiri zitten respectievelijk 18 en 10 maanden gevangenisstraf uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team