Zoeken

Douches en warme maaltijden voor daklozen in Casablanca

14 december 2019 - 19:10 - Marokko

©

Ruim 160 daklozen hebben sinds begin december gebruik gemaakt van de "douchevrachtwagen" in Casablanca. De vrachtwagen is een initiatief van de verenigingen Jood.

Medias24 bericht dat naast de douches, de begunstigden ook toegang hebben tot medische zorg en een knipbeurt, een tandenborstel, hun nagels kunnen laten doen en zelfs nieuwe kleren krijgen, met name een joggingpak, ondergoed, schoenen, kousen en een wollen muts.

De mobiele douchevrachtwagen heeft een tank met 2000 liter water, elektrische boilers, vier douchehokjes, een kleine kappersruimte en twee andere ruimtes waar bezoekers zich kunnen scheren, plaats om propere kleren en schoenen te stockeren, een digitale scansysteem en bewakingscamera’s.

Na Casablanca zal het initiatief ook in meerdere andere steden worden gelanceerd, met name Rabat, El Jadida en Marrakech.

Jood biedt elke avond onderdak aan een dertigtal daklozen en deelt maandelijks 6000 warme maaltijden, kleren, dekens en medicijnen uit. Ruim 3000 vrijwilligers werken voor de vereniging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team