Zoeken

Vijftiental douaniers opgepakt te Bab Sebta

26 augustus 2012 - 11:00 - Marokko

©

Een vijftiental douaniers waaronder één vrouw, werkzaam aan de grens van Bab Sebta, zijn door de politie in Tetouan gehoord een gearresteerd voor corruptiefeiten Zij zullen in de komende dagen voor de rechter verschijnen.

De ambtenaren waren reeds een eerste keer gehoord in het kader van het onderzoek gelast door Koning Mohammed VI over corruptiefeiten aan de grenzen van Marokko.

Ook werden de eigendommen van een twintigtal andere douaniers onderzocht. In Marokko is het geen geheim dat een douanier in het Noorden, dagelijks tussen 1000 en 10.000 dirham smeergeld krijgt. Dat geld wordt dan in naam van familieleden op de bank geplaatst of gebruikt voor commerciële projecten.

Het beroep van douanier is daarom zeer populair bij jonge Marokkanen die fortuinen betalen om door de douane te worden aangeworven en in het noorden te mogen werken. Douanier worden is een factor van sociale promotie in deze regio, waar het niet ongewoon is dat een eenvoudige douanier een villa en een luxeauto kan bezit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team