Zoeken

Doorgang bij Sebta veel soepeler voor Marokkaanse diaspora

28 augustus 2023 - 18:01 - Marokkanen in het buitenland

©

De autoriteiten van M’diq-Fnideq willen de terugkeer vergemakkelijken van Marokkanen woonachtig in het buitenland via de grensovergang van Sebta. Daartoe zijn een rustgebied en zes nieuwe gangen bij de grensovergang ingericht.

In samenwerking met alle partijen betrokken bij de organisatie van Operatie Marhaba 2023 zijn maatregelen genomen om de terugkeer van wereld-Marokkanen via de grensovergang van Sebta te vergemakkelijken. Er is een nieuw rustgebied gecreëerd om verkeersopstoppingen te vermijden en de wachttijd bij de grens te verkorten, meldt Al Ahdath Al Maghribia. Naast tenten om reizigers te beschermen tegen de zon, zijn er winkels, cafés, restaurants en sanitaire voorzieningen geïnstalleerd om de terugkeer naar het land van verblijf onder goede omstandigheden te laten verlopen.

Lees ook: Chaos bij grens Sebta (video)

De Mohammed V Stichting heeft een mobiele gezondheidseenheid geplaatst om eerste hulp en spoedeisende zorg te bieden aan de reizigers en in het bijzonder aan mensen met chronische ziekten. Er zijn ook maatregen genomen om de controleprocedures en het stempelen van paspoorten te versnellen en zo de wachttijden te verkorten. Met deze maatregelen verloopt de terugkeer van de Marokkaanse diaspora soepeler en zonder incidenten volgens een officiële bron. Om de doorstroming te bevorderen, hebben de lokale autoriteiten ook zes nieuwe gangen geopend, gereserveerd voor bussen, motoren en noodgevallen.

Bladna.nl