Zoeken

Chaos bij grens Sebta (video)

26 augustus 2023 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokko heeft een nieuw wachtplein geopend voor Marokkanen die in het buitenland wonen en die via de stad Sebta het koninkrijk willen verlaten. De ingebruikname ervan wordt echter gekenmerkt door desorganisatie en het ontbreken van duidelijke informatie.

Er werd geen officiële aankondiging gedaan over de opening. Toch werden voertuigen zonder voorafgaande kennisgeving naar de nieuwe locatie geleid. Ter plaatse moesten de reizigers urenlang wachten in de zon, zonder mogelijkheid om zich te beschermen tegen de hittegolf van de afgelopen dagen.

Lees ook: Sebta: reuze file aan Marokkaanse kant grens

De overplaatsing van auto’s naar deze wachtplein gebeurde op een chaotische manier, meldt El Faro de Ceuta. De veiligheidsdiensten in Sebta stellen dat zij niet op de hoogte waren van de richtlijnen aan de Marokkaanse kant van de grens.

Lees ook: Retourfase operatie Marhaba: Marokkaanse diaspora vermijdt Sebta

Video’s die op sociale media werden gedeeld tonen voertuigen die wachten tegenover het commerciële gebouwencomplex in Tarajal. De situatie op het wachtplein zelf is niet veel beter. Auto’s van wereld-Marokkanen en inwoners van Sebta stonden opeengepakt. De frustratie en uitputting waren voelbaar. Ondanks de vele klachten die op sociale media en door verschillende verenigingen zijn geuit, is er nog geen officiële actie ondernomen om het probleem op te lossen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team