Zoeken

Donuts met amandelen

Donuts met amandelen
Ingrediënten

 250g zachte boter
 125g poedersuiker
 1 pakje vanillesuiker
 Een snufje zout
 1 geklopt eiwit
 400g bloem
 200g gemalen amandelen
 125g kristalsuiker
 1 zakje bakkersgist
 4 eetlepels oranjebloesemwater
 5cl room
 1 eidooier gemengd met een beetje melk
 60g kristalsuiker
 1 vanillestokje

Bewerk de boter tot het zacht is, voeg de kristalsuiker, de vanillesuiker, het zout en het eiwit. Meng alles goed en voeg geleidelijk aan het gezeefde bloem en de bakkersgist. Meng tot een gladde deeg en wikkel het in een stuk folie. Zet een uur in de koelkast.

Meng de amandelen, suiker, oranjebloesemwater en room.

Rol het deeg plat tot 3mm op een bebloemd werkblad. Snijd ronde vormpjes van 8cm diameter en leg een theelepel vulling in het midden van elk vormpje. Bestrijk de randen met het eigeel vermengd met melk en vouw de vormpjes dicht. Duw de randen goed dicht.

Leg de donuts op een bakplaat met bakpapier en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Meng intussen 60g suiker met de pulp van het vanillestokje.

Verwarm de oven voor op 180°. Bak de donuts 15 tot 20 minuten en rol ze in het suikermengsel terwijl ze nog warm zijn.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 45 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team