Zoeken

Briwat met amandelen en dadels

Briwat met amandelen en dadels
Ingrediënten

 500 g brick- of filodeeg
 1 losgeklopt eigeel
 Frituurolie
 Honing
 100 g gepelde, lichtje geroosterde en grof gemalen amandelen

Amandelspijs

 500 g gepelde amandelen
 250 g fijne suiker
 50 g boter
 Een snufje Arabische gom
 3 eetlepels oranjebloesemwater

Dadelpasta

 300 g dadels
 1/4 theelepel kaneel

Hak de gepelde amandelen met de suiker fijn in een keukenmachine. Doe het amandelmengsel in een grote kom. Voeg de boter, Arabische gom en oranjebloesemwater toe en meng goed door elkaar.

Was, ontpit en maal de dadels tot een pasta in een keukenmachine. Doe het dadelmengsel in een kom, voeg kaneel toe en meng goed met de handen. Maak kleine balletjes met het mengsel.

Vorm iets grotere balletjes met de amandelspijs, maak een gaatje in het midden van elke amandelspijsballetje en duw er een balletje dadelpasta in.

Snijd de vellen filodeeg in lange repen, leg een balletje vulling aan het eind van elke reep en vouw in een driehoekvorm. Plak de randen dicht met eigeel.

Bak de briwats enkele minuten in hete frituurolie tot ze mooi goudkleurig zijn. Dompel nadien de briwats snel onder in lichtjes opgewarmde honing en decoreer met grof gemalen amandelen. Dien koud op.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 75 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team