Zoeken

Rapper Don Bigg vergelijkt zichzelf met Hassan II

24 februari 2013 - 18:36 - Cultuur

©

"Ik ben net als de koning, ik laat mijn vrouw niet zien." Dat vertelde de Marokkaanse rapper Toufik Hazib, beter bekend als Don Bigg, tijdens het programma "Mais encore" op 2M.

Toen de presentator hem erop wees dat "Koning Mohammed VI deze traditie heeft veranderd en zijn vrouw toont", antwoordde Don Bigg: "Ik ben net zoals Hassan II, ik toon mijn vrouw niet".

De aflevering van het programma wordt pas maandag uitgezonden op 2M. Don Bigg wordt er getoond als een tegenstander van de 20-februari Beweging, en voorstander van de nationalistische filosofie "Allah, Al Watan, Al Malik" (God, Vaderland, Koning).

De rapper vertelt er aan de islam gehecht te zijn, maar tegen islamisten te vechten. Hij pleit er ook voor de individuele waarden van de "American way of life".

Don Bigg kreeg onlangs een uitnodiging van het Koningshuis, om de "Dag van de Jeugd" bij te wonen. Voor hem is dit een vorm van erkenning na tal van problemen met Marokkaanse productiehuizen. Don Bigg wil namelijk evenveel betaald worden als buitenlandse celebrity’s.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team