Zoeken

Dokter veroordeeld voor dood van hoogzwangere vrouw in Marokko

11 januari 2021 - 17:20 - Gemeenschap

©

Een vrouwelijke arts en een ambulancechauffeur zijn door de rechtbank van eerste aanleg in Essaouira veroordeeld tot gevangenisstraffen van 10 en 8 maanden. Ook moeten ze allebei een boete van 10.000 dirham betalen. Ze zijn vervolgd voor het niet helpen van een zwangere vrouw bij haar bevalling.

De hoofdarts van het gezondheidscentrum van Talmest heeft in mei een hoogzwangere vrouw geweigerd die op het punt stond om een kind te baren. Dit terwijl het centrum weldegelijk een kraamkliniek en een verloskamer heeft. De ambulancechauffeur probeerde misbruik te maken van de situatie door haar een exorbitant bedrag te vragen om haar naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te brengen.

Door het uitblijven van de medische hulp die de vrouw nodig had is zij in de ambulance op weg naar het ziekenhuis van Essaouira overleden. "Na lang wachten, en zonder enige verpleegster om haar te vergezellen, overleed ze in de ambulance die haar naar het ziekenhuis van Essaouira bracht. De pasgeborene heeft de catastrofale bevalling overleefd", vertelt activist Abderrahim Souileh.

De vervolging van de arts en de ambulancechauffeur kwam op gang nadat het parlement een petitie had ontvangen die is ondertekend door meer dan 30 politieke en vakbondsorganen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team