Zoeken

Doha Badrane eerste Marokkaanse arts in Italië

5 september 2014 - 16:52 - Wereld

©

Doha Badrane, jonge vrouw afkomstig uit Casablanca in Marokko, is de eerste arts van Marokkaanse afkomst geworden in Italië. Zij behaalde haar doctoraatsdiploma Geneeskunde en Chirurgie.

De jonge vrouw verdedigde met succes haar proefschrift ’Surveillance van hepatitis-A op het grondgebied van de ULSS Ferrara: Betrokkenheid van de epidemiologie, preventie en epidemiebeheer in 2013’ aan de medische universiteit van Ferrara.

Doha Badrane wordt daarmee de eerste Marokkaanse die een doctoraat Geneeskunde en Chirurgie behaalt in Italië.

Buitenlandse studenten in Italië

Uit een recente onderzoek over de immigratie in Italië, blijkt dat er slechts één buitenlander is per 26 studenten in Geneeskunde. In de rest van Europa zijn er gemiddeld 8,6 procent buitenlandse studenten Geneeskunde.

De promotie tot doctor in Geneeskunde en Chirurgie van Doha Badrane is des te indrukwekkend dat er jaarlijks ruim 80.000 studenten het toelatingsexamen afleggen om een plaatsje te bemachtigen in één van de weinige medische universiteiten in Italië. Slechts de 6200 besten van hen worden tot een medische universiteit toegelaten.

Deze lage aantal is te wijten aan een wet van 1984, volgens dewelke jaarlijks slechts 10.000 nieuwe artsen mogen worden opgeleid. Volgens experts zorgt dit mogelijk voor een groot tekort aan artsen in het Europees land in de komende jaren.

Advocate Kaoutar Badrane

Succes is het devies bij de familie Badrane

Doha is niet het eerste kind van de familie Badrane dat een dergelijk succes boekt. Haar oudere zus, Kaoutar Badrane, is de eerste Marokkaanse en Arabische advocate en doctor in de rechten in Italië.

Ze behaalde haar doctoraatsdiploma Rechten aan de universiteit van Trento. In 2010 werd ze de voorzitster van de Vereniging van Jonge Marokkaanse Advocaten in Italië. Kaoutar is ook lid van de advocatenorde van de stad Bassano del Grappa, waar ze haar eigen advocatenkantoor heeft en juridische bijstand biedt in het Italiaans en het Arabisch. Zij is gespecialiseerd in het oplossen van conflicten van Italianen in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team