Zoeken

Nasser Zefzafi stond gisteren terecht, dit is wat er gebeurde!

11 juli 2017 - 16:37 - Marokko

©

Nasser Zefzafi werd maandag ruim 6 uur lang door een rechter bij het Hof van Beroep in Casablanca verhoord.

Zijn advocaat, Mohamed Ziane, was bij het verlaten van de rechtbank heel tevreden over het verloop van de zitting.

Volgens Ziane bevestigde de leider van Hirak dat hij een brief aan de Riffijnen en aan het Marokkaans had geschreven. Hij had de brief aan Mohamed Ziane tijdens een bezoek in de gevangenis overhandigd.

De gevangenisadministratie had heel snel het bestaan van de brief ontkend. Volgens de overheidsdienst had Zefzafi schriftelijk het bestaan van de brief ontkend. Tijdens de zitting op maandag vertelde Zefzafi echter aan de rechter dat hij de brief wel had geschreven en dat de politie hem onder druk had gezet om aangifte te doen tegen zijn advocaat, wat hij had geweigerd.

De rechter stelde nog een honderdtal vragen aan de protesteleider. Een vijftigtal advocaten waren op de zitting aanwezig en een honderdtal anderen wachtten buiten de zaal. Zefzafi was de enige aanwezige Hirak-gevangene.

Zefzafi vroeg onder meer aan de rechter dat het regeringshoofd en de ministers die het programma “Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit” moeten ontwikkelen, als getuigen worden opgeroepen. Hij pleitte voor de Hirak en verklaarde dat de sociale en economische eisen van de demonstranten gerechtvaardigd waren.

Een tweede zitting staat in de komende weken gepland maar er werd nog geen datum vastgelegd. De advocaten van Zefzafi hebben een voorwaardelijke vrijlatingsverzoek ingediend dat in de loop van de week zal worden behandeld.

Bladna.nl