Zoeken

Diplomatieke successen voor Marokko op top EU-Afrika

30 november 2017 - 18:10 - Marokko

©

Marokko heeft enkele diplomatieke successen geboekt tijdens de 5e top van de Afrikaanse Unie en de Europese Unie die deze week in Ivoorkust plaatsvindt.

Zuid-Afrika en Angola, beidenzeer vijandig tegenover Marokko omtrent de Sahara kwestie, hebben stappen ondernomen om de betrekkingen met het koninkrijk te verbeteren. Er zijn zelfs plannen gemaakt voor de opening van ambassades in Rabat en Pretoria. Dat gebeurde gisteren na een ontmoeting tussen Koning Mohammed VI en de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma.

De twee staatshoofden zijn overeengekomen om samen te werken om een ​​veelbelovende toekomst op te bouwen. Dat bericht persagentschap MAP. Er werd afgesproken om directe contacten te hebben en een vruchtbare economische en politieke samenwerking aan te gaan om sterke, duurzame en stabiele relaties op te bouwen.

Marokko en Zuid-Afrika zijn twee belangrijke actoren van de politieke stabiliteit en economische ontwikkeling in Afrika.

Eerder had Koning Mohammed VI ook een ontmoeting met de president van de Republiek Angola, Joao Lourenço. Er werd toen overeengekomen om de bilaterale betrekkingen nieuw leven in te blazen. De Koning nodigde Joao Lourenço uit om in een nabije toekomst een staatsbezoek aan Marokko te brengen, wat de Angolese president accepteerde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team