Zoeken

Demonstraties tegen verkiezingen 25 november

21 november 2011 - 13:50 - Marokko

©

Ongeveer tweeduizend mensen hebben zondag betoogd in de stromende regen in Casablanca na een oproep van de Beweging 20 februari. De demonstranten, waarvan een groot aantal aanhangers van de islamitische beweging Al Adl Wal Ihssane, riepen op tot boycot van de verkiezingen op 25 november.

De mars startte om 15u30 op het Annasr plein en eindigde twee uur later in het centrum van Casablanca. Deze werd gekenmerkt door slogans over het "dictatoriaal regime van koning Mohammed VI".

In Rabat hebben een duizendtal mensen gedemonstreerd om een boycot van de volgende verkiezingen aan te moedigen. Tijdens de bijeenkomst kon men volgende leuzen horen: "Ik boycot dus ik besta", "Het volk weigert de verkiezingen" en "de verkiezingen zijn een grap, boycot ze".

Bijna tienduizend mensen betoogden zondag in Tangier om op te roepen tot een boycot van de verkiezingen. Een groot aantal burgers hekelden tijdens deze mars het feit dat ze worden "vertegenwoordigd door drugsdealers in het parlement".

In Nador demonstreerden ook enkele duizenden mensen voor een boycot van de verkiezingen. De boycot-samenkomst vond plaats niet ver van een betoging van een politiek partij, waarvan de aanhangers hebben geweigerd de openbare ruimte vrij te laten zolang de autoriteiten niet aan hun eisen voldoen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team