Zoeken

Marokkaanse veiligheidsexperts in België en Frankrijk

18 november 2015 - 15:05 - Marokko

©

Frankrijk en België hebben aan Marokko hulp gevraagd na de dodelijke aanslagen van Parijs eind vorige week. Het Koninkrijk heeft daarmee ingestemd en veiligheidsagenten naar de twee Europese landen gestuurd.

Marokko staat al jaren op internationaal niveau bekend voor zijn ervaring en beleid in de strijd tegen het terrorisme. Volgens MondAfrique weten België en Frankrijk dat en hebben daarom een beroep gedaan op het Koninkrijk.

Op bevel van Koning Mohammed VI werd tevens een crisiscentrum opgericht om het dreigingsniveau in Marokko te evalueren en een snelle interventie te coördineren in geval van aanslag. Het land had enkele uren na de aanslagen van Parijs de veiligheid aangescherpt op de luchthavens en bij de grenzen met Algerije en Mauritanië.

De BCIJ heeft de aanpak van terreurverdachten geïntensiveerd. Zaterdag werd in Nador een eerste verdachte gearresteerd die aanslagen plande in Europa en in Marokko. Twee dagen later werden vier leden van een terreurcel in Beni Mellal opgepakt. De leider van de cel had regelmatig contact met Marokkaanse strijders in Syrië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team