– 250 g bladerdeeg
– 100 g ontpitte groene olijven
– 1 theelepel harissa (pikante saus)
– 2 eetlepels mosterd
– 120 g kip mortadella
– 1 losgeklopt ei
Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak en snijd in driehoekjes.
Hak de olijven samen met de harissa fijn in een keukenmachine. Bestrijk de deegdriehoekjes met een beetje mosterd. Leg een theelepel olijvenvulling in het midden van elk driehoekje.
Snijd de mortadella in iets kleine driehoeken en leg zachtjes op de olijvenvulling.
Rol de gevulde deegdriehoekjes tot kleine croissants. Bestrijk met ei en bak 15 minuten op 180° in de oven.
Smen of ranzig boter
Snijbietenbladeren op zijn Marokkaans
Babouche of slakken op zijn Marokkaans
Marokkaanse thee
Marokkaanse kroketten met eieren
Marokkaanse harissa