– 5 aardappelen
– 1 ajuin
– Peterselie
– Koriander
– Zout en peper
– 1 bol mozzarella
– Melk
– 28 plakken filodeeg
– 2 eetlepels bloem
– Water
– Olie
Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn. Snijd de ajuin fijn en bak goudbruin in een beetje olie met zout en peper. Snijd de bol mozzarella in dunne reepjes.
Pureer de gekookte aardappelen in een grote kom. Voeg de gebakken ajuin, peterselie, koriander, zout, peper en een beetje melk toe. Meng alles goed.
Vorm met de handen staafjes van 6-7 cm. Duw een stukje mozzarella in elk staafje zodat de kaas volledig bedekt wordt door het pureemengsel.
Neem een plak filodeeg, leg een staafje puree en plooi het in de vorm van een sigaar. Meng een beetje bloem met water en gebruik het mengsel om de briouats goed af te sluiten.
De briouats kan je of in de oven of in frituurolie bakken.
Seffa
Gevulde groentenstaafjes
Marokkaanse harissa
Babouche of slakken op zijn Marokkaans
Amandelmelk
Vegetarische stoofschotel met pompoen en witte bonen