Zoeken

Covax: Marokko ontvangt 300.000 vaccins tegen corona

11 april 2021 - 20:20 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid heeft zopas de ontvangst aangekondigd van 300.000 coronavaccins dankzij het internationale COVAX-programma. In de komende weken worden er nog meer doses verwacht.

"Dankzij het COVAX-mechanisme heeft Marokko de eerste lading coronavaccins ontvangen, die aan het land werden toegewezen. In de komende weken zullen volgens hetzelfde mechanisme extra doses worden toegewezen", aldus het ministerie van Volksgezondheid in een verklaring die donderdag is vrijgegeven.

Met deze nieuwe voorraad vaccins tegen het coronavirus zal het koninkrijk zijn nationale vaccinatiecampagne kunnen voortzetten in overeenstemming met de koninklijke instructies. Marokko neemt deel aan het COVAX-initiatief dat in 2020 door de Global Alliance for Vaccines and Immunization (GAVI) is geconcretiseerd en voert sinds 28 januari 2021 een nationale vaccinatiecampagne tegen de pandemie.

COVAX is een wereldwijd initiatief waarbij de Wereldgezondheidsorganisatie, UNICEF, de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) en andere partners betrokken zijn en dat als doel heeft om de kloof tussen regeringen en fabrikanten te overbruggen en de beschikbaarheid te garanderen van vaccins die worden gebruikt om de verspreiding van de Covid-19-pandemie te beperken.

Tot dusver heeft het COVAX-mechanisme meer dan 100 deelnemende landen snelle en billijke toegang verschaft tot veilige, doeltreffende en door de WHO erkende vaccindoses die tot 20% van de bevolking van elk land zullen bestrijken, ondanks de toegenomen vraag en de verminderde beschikbaarheid van vaccins.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team