Zoeken

Corrupte politie Casablanca vreest nieuwe ’camera-sniper’

17 maart 2014 - 20:52 - Marokko

©

Sinds enkele weken zorgt een ’Casablanca Sniper’ voor onrust bij de politie in de Marokkaanse metropool. De man filmt corrupte politieagenten met een knoopcamera.

Rijdend met een huurauto, maakt de ’Casablanca Sniper’ gebruik van de kleine camera om corrupte verkeersagenten te filmen die geld aannemen van automobilisten. Hij is vooral actief op de grote boulevards in het centrum van Casablanca meldt Al Massae.

Onlangs werd deze ’moderne Robin Hood’ op de snelweg van Casablanca gearresteerd voor een verkeersovertreding. Hij gaf de twee politieagenten een beetje geld waarna hij gewoon door mocht rijden. Kort daarop kregen de twee agenten een filmpje van hem waarin te zien is hoe ze smeergeld aannemen.

In 2007 ontdekten Marokkanen, dankzij de Targuist Sniper een nieuwe manier om corruptie aan de kaak te stellen. De sniper legde in de Rif-regio vast hoe agenten aan de lopende band smeergeld ontvingen van automobilisten.

Volgens het laatste rapport van Transparency Marokko zijn lokale autoriteiten en de politie de meest corrupte overheidsinstellingen in het land.

Bladna.nl