Zoeken

Coronavirus: zorgwekkende situatie in psychiatrisch ziekenhuis Berrechid

30 december 2020 - 18:00 - Marokko

©

Het psychiatrische ziekenhuis in Berrechid heeft 22 positieve corona-gevallen en twee sterfgevallen geregistreerd. De alarmerende situatie is het gevolg van een gebrek aan professionele zorgmedewerkers en zorgt voor grote verontwaardiging bij het maatschappelijk middenveld en de vakbonden in de gezondheidssector.

De psychiatrische instelling zou een bron van coronabesmettingen kunnen worden, vooral vanwege het verlaten paviljoen dat is gereserveerd voor ouderen, daar worden de meest actieve gevallen geregistreerd, meldt Al Akhbar.

De waarschuwing werd gelanceerd door Hassan Rami, een vakbondsman die actief is op sociale netwerken met betrekking tot de gezondheidssector. In een donderpreek hekelde hij de beslissing om het personeel van deze gezondheidsinstelling te verplaatsen.

Leidinggevenden, artsen en verpleegsters van Berechid werden namelijk toegewezen aan de ‘coronaziekenhuizen’ van El Jadida en het provinciale ziekenhuis van de stad, nog anderen zijn geïdentificeerd om de teams te versterken die verantwoordelijk zijn voor de vaccinatiecampagne.

Volgens de vakbondsman zou deze situatie ernstige gevolgen kunnen hebben voor de bewoners van het psychiatrisch ziekenhuis in Berrechid. Hij roept daarom de gezondheidsautoriteiten op om dit probleem ter harte te nemen en onmiddellijk actie te ondernemen om de situatie recht te zetten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team