Zoeken

Controverse: mannen en vrouwen mogen niet meer in dezelfde schoonheidsinstellingen in Fez

3 februari 2017 - 20:47 - Marokko

©

Een besluit van de gemeenteraad van Fez zorgt voor controverse in Marokko. Mannen en vrouwen zouden niet meer dezelfde kapsalons en schoonheidsinstituten mogen bezoeken.

De krant l’Economiste berichtte donderdag dat de maatregel door de 74 leden van de gemeenteraad van Fez, voorgezeten door de PJD-burgemeester Driss El Azami Idrissi, woensdag was goedgekeurd.

Volgens het besluit moeten kapsalons en schoonheidsinstituten volledig gescheiden ruimtes voorzien voor mannen en vrouwen. Nieuwe openingen zullen bovendien door de gemeente moeten worden goedgekeurd.

Door de snel groeiende controverse heeft de gemeenteraad van Fez donderdag in een verklaring laten weten dat er nooit een dergelijke maatregel was gestemd en dat de gemeente « niet tegen de aanwezigheid van vrouwen en mannen in massageoorden en spas » is. Wel moeten dergelijke instellingen genoeg ruimte hebben om vrouwen en mannen appart te kunnen ontvangen en mogen kapsalons niet meer in appartementsgebouwen worden geopend vanwege klachten van bewoners en het vermoeden dat dergelijke lokalen voor prostitutie worden gebruikt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team