Zoeken

Grote cocaïnevangst voor Marokkaanse kust (video)

28 januari 2023 - 22:00 - Marokko

©

De Spaanse Guardia Civil en de douane hebben een grote cocaïnevangst gedaan op een zeilboot voor de kust van Marokko.

Een grote slag voor de Spaanse veiligheids- en douanediensten. Op 18 januari werd een grote cocaïnevangst gedaan op een zeilboot met de naam Blume, die vaarde onder de vlag van Togo. Het schip was op 20 december vertrokken uit de haven van Santos, Brazilië, en vervoerde officieel een commerciële vracht van 200 ton koffie naar Letland.

Lees ook: Grootschalige drugshandel tussen Frankrijk, Nederland en Marokko voor de rechter

De Blume stak de Atlantische Oceaan over op weg naar de Marokkaanse kust, met naar verluidt een uitgeschakeld AIS-volgsysteem, dat voor het laatst een signaal uitzond op 17 januari. De aandacht van de Spaanse douaneautoriteiten werd getrokken omdat de boot zich ver weg van zijn aangegeven bestemming bevond, meldt The Maritime Executive.

Lees ook: Marokkaan opgepakt voor cocaïnesmokkel in Argentinië

De Spaanse Guardia Civil, de douane en de nationale politie kwamen in actie. De operatie bleek succesvol. Ze ontdekten tientallen balen cocaïne opgestapeld in de ruimen van het schip. Het vaartuig werd in beslag genomen en naar Santa Cruz de Tenerife gedirigeerd. De wetshandhavers vonden 4500 ton cocaïne aan boord. Dertien Pakistanen en twee Albanezen werden gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team