Zoeken

Club Med investeert een miljard dirham in Essaouira

20 oktober 2020 - 15:50 - Economie

©

De Franse toerisme operator Club Med gaat een nieuw resort bouwen in Essaouira. Dit project, met een investering van een miljard dirham, werd maandag aangekondigd door Club Med in samenwerking met het Pan-Afrikaanse investeringsfonds Grit Real Estate Income Group.

Club Med Essaouira zou in 2024 operationeel moeten zijn. Het gebouw krijgt 350 kamers en een Club Med Exclusive Collection-ruimte. Het resort zal volledig in de omgeving worden geïntegreerd en het hele jaar door beschikbaar zijn voor gasten. Toeristen krijgen een kwaliteitservaringen aangeboden bestaande uit natuurlijk, historisch en cultureel erfgoed, vrijetijdsactiviteiten en een groot gebied voor watersporters, meldt de touroperator in een persbericht.

Club Med heeft een uitgebreide historie in het Koninkrijk Marokko, de touroperator is er al actief sinds 1963 toen ze in Al Hoceima het eerste resort met een Trident-ranking opende. Drie jaar later werd er een tweede resort geopend in Agadir. Naast het aanbieden van vakanties wil Club Med met zijn activiteiten de sociaal-culturele authenticiteit van de regio’s Marrakesh en Essaouira promoten bij hun internationale klantenkring.

Het project werd aangekondigd door Henri Giscard’Estaing, voorzitter van Club Med, in aanwezigheid van André Azoulay, adviseur van Koning Mohammed VI, bij Club Med Marrakech la Palmeraie. Bij de ceremonie waren ook verschillende andere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig, waaronder Nadia Fettah Alaoui, minister van Toerisme, Ambachten, Luchtvervoer en Sociale Economie en Karim Kassi Lahlou, de Wali van de regio Marrakesh-Safi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team