Zoeken

Club Med Agadir sluit definitief deuren

1 mei 2021 - 19:00 - Economie

©

De vestiging van Club Med in Agadir heeft eerder dan verwacht faillissement aangevraagd. Eerder was aangekondigd dat dit in het eerste kwartaal van 2022 zou gaan gebeuren. Het zeer bekende hotelcomplex Club Med van Agadir is er sinds 1965 gevestigd en was tot aan het begin van de jaren 2000 zeer beroemd onder toeristen. De corona-pandemie en de gevolgen daarvan voor de toeristische sector zijn de belangrijkste oorzaak van de plotselinge sluiting van dit mythische hotel met een capaciteit van 374 kamers en 782 bedden.

De sluiting zal ongetwijfeld een harde klap betekenen voor het toerisme in Agadir, waar het met het hotelpark ten gevolge van de coronacrisis bergafwaarts is gegaan. Het hotel in Agadir wordt beschouwd als de eerste vestiging van Club Med op het Afrikaanse continent, na de wederopbouw van de stad na de aardbeving van 1960. De groep heeft ook een vestiging in Al Hoceima.

Volgens het topmanagement van dit Franse hotellabel is het besluit genomen in overleg met de Marokkaanse partner, Madaëf, de toeristische tak van de CDG-groep. Hij legt uit dat dit het gevolg is van de gezondheidscrisis, met name de sluiting van de grenzen met Europese landen, de belangrijkste emitterende markten. Naast de sanitaire crisis wijzen de managers erop dat de Club Med van Agadir, die in 1999 volledig werd vernieuwd en tot het begin van de jaren 2000 beroemd is gebleven, niet meer aan de smaak van de klanten voldoet.

Club Med wil echter in Marokko blijven en wil in 2024 in Essaouira een nieuw luxehotel openen in samenwerking met het pan-Afrikaanse investeringsfonds Grit Real Estate Income Group. Het toekomstige Essaouira-complex zal 350 kamers tellen en gaat over een investering van 90 miljoen euro. Club Med zet ook zijn prospectie voort in Taghzaout bij Chbika en in de nieuwe toeristische badplaats Aghroud bij Agadir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team