Zoeken

Marokkaanse bokser Anas Messaoudi behaalt 15ᵉ overwinning op rij

12 maart 2023 - 21:00 - Sport

©

De Marokkaanse bokser Anas Messaoudi veroverde zaterdag de vacante IBF International-titel bij de welters en blijft zo na vijftien gewonnen gevechten, onverslagen in de ring staan. Hij is de enige Marokkaanse bokser in de top 1000 wereldranglijst van zijn categorie. Hij versloeg op punten de Mexicaanse kampioen Miguel Parra.

De 29-jarige bokser stond zaterdag in Brussel tegenover de eveneens 29-jarige Mexicaan Miguel Parra, die 21 overwinningen op zijn naam heeft staan, waarvan 14 door knock-out. Hoewel Parra zich tijdens het gevecht sterker toonde dan Anas Messouadi, belette hij de Marokkaan niet om de titel te winnen.

Lees ook: Knappe comeback levert Anas Messaoudi overwinning op

Anas Messouadi hoopt nu door te stromen naar gevechten van een nog hoger kaliber. "Het is een eerste grote titel, in een grote wereldfederatie, dus het is een eerste grote stap voorwaarts in mijn carrière." Zijn droom is om ooit de IBF-wereldtitel te winnen. "Ik zal hard blijven werken en het zal lonen", zegt hij in La Dernière Heure.

Het gevecht van zaterdag zat vol onregelmatigheden, waardoor de Hongaarse scheidsrechter Bence Kovacs de twee vechters tot de orde moest roepen. Anas Messouadi verdedigde zichzelf toen hem hiernaar gevraagd werd. "Ik werd geconfronteerd met een tegenstander die kwam om mijn hoofd eraf te rukken en niet om te figureren, ik moest wel een goed hart hebben, want het is deze kwaliteit die me in staat stelde om deze overwinning te behalen. Het was misschien niet het mooiste gevecht om naar te kijken, maar ik ben echt trots op mezelf, mijn staf en al het gedane werk."

Lees ook: Boksers Anas en Nabil Messaoudi slaan tegenstanders knockout in Brussel

Anas Messouadi komt oorspronkelijk uit Tanger en woont in Brussel. Zijn doel is om "meer ervaring op te doen en te leren van de besten ter wereld" in zijn categorie Hij werd zes keer Belgisch en Benelux kampioen in 2020 en vocht voor Marokko tussen 2016 en 2017, tijdens de World Series of Boxing. Hij werd professioneel bokser eind 2017 en heeft inmiddels een onberispelijk record behaald van 15 overwinningen, waarvan 9 door knock-out.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team