Zoeken

China: moslims als slaven behandeld

14 mei 2019 - 11:20 - Wereld

©

China blijft zijn anti-islam beleid voortzetten en is ervan overtuigd dat moslims een gevaar vormen voor de Chinese cultuur. Sinds 2015 wordt gestreden tegen de "islamisering van de Chinese maatschappij".

Moslims in China worden naar "heropvoedingskampen" gestuurd, moskeeën worden afgebroken en samenkomsten van moslims zijn verboden behalve als ze door de staat worden omkaderd.

In de kampen leven moslims als slaven. Ze krijgen er weinig eten, moeten er varkensvlees eten, worden constant in het oog gehouden en moeten in onmenselijke omstandigheden in fabrieken werken. Het doel, hen heropvoeden en hen van hun religie doen afzien.

Steeds meer mensenrechtenorganisaties veroordelen de omstandigheden waarin moslims in China worden vastgehouden. Voor hun werk worden ze amper of niet betaald, wat van hen moderne slaven maakt.

De Chinese autoriteiten ontkennen dat er een verband bestaat tussen de kampen en de fabrieken waarin moslims werken. Ook zouden ze niet worden gedwongen om te werken, wat weinig geloofwaardig is.

Vermeldenswaardig is dat meerdere internationale bedrijven in de afgelopen maanden hebben besloten om een einde te maken aan hun samenwerking met de betrokken fabrieken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team