Zoeken

Minder alcoholische dranken in Marokko geïmporteerd

4 februari 2021 - 16:40 - Economie

©

De import van alcoholische dranken in Marokko is met 20% gedaald in het jaar 2020. De importsector is hard geraakt door de gezondheidscrisis.

Marokkaanse bedrijven die bier, wijn en sterke drank importeren hebben veel minder producten kunnen ontvangen. Het afgelopen jaar, behalve in de maand december, is er een verlies van 124 miljoen dirham ingecalculeerd, meldt website Hespress.

De desbetreffende bedrijven hebben voor ongeveer 548 miljoen dirham aan bier, wijn en andere soorten alcohol geïmporteerd tussen de maanden januari en november 2020. In 2019 was dat nog 672 miljoen dirham over dezelfde periode.

De sluiting van de bars, restaurants en hotels door de noodtoestand om het coronavirus tegen te gaan, hebben ertoe geleid dat er minder alcohol kon worden verkocht in het koninkrijk. Toch zijn Marokkanen niet minder gaan drinken.

De dranken, met name bier en wijn, werden voornamelijk bij de plaatselijke slijterijen gekocht. Zij hebben ongeveer 40% van de verkoop van alcoholische dranken in Marokko in handen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team