Zoeken

Ceuta: grensarbeiders willen terug naar Marokko

13 oktober 2021 - 16:00 - Marokko

©

Tientallen Marokkaanse grensarbeiders die al anderhalf jaar in Ceuta gestrand zijn, zijn maandag samengekomen voor de regeringsdelegatie van de enclave, om hun eisen bekend te maken en op te roepen tot de heropening van de grenzen met Marokko.

De grensarbeiders uiten al maanden hun woede. Ze verdragen hun huidige situatie niet meer en eisen hun repatriëring naar Marokko, met de garantie dat ze hun baan terugvinden wanneer de grenzen opengaan, meldt El Faro de Ceuta.

Lees ook: Marokkanen al anderhalf jaar gestrand in Sebta

Rachida, één van de demonstranten, legt de situatie uit. "Alvorens we Sebta verlaten, moeten we er zeker van zijn dat we de enclave terug binnen zullen mogen. We hebben twee opties: nog hier blijven zonder onze kinderen en families te zien of naar hen terugkeren in Marokko met het risico dat we ons werk verliezen."

Lees ook: Spanje houdt grenzen Sebta en Melilla dicht

Bij de Spaanse autoriteiten heerst er onzekerheid over de heropening van de grenzen met Marokko. Er is voorlopig geen datum vastgelegd voor een heropening. Grensarbeiders zijn niet tevreden met de antwoorden van de autoriteiten en hekelen hun onverschilligheid. "We weten helemaal niets over de heropeningsdatum van de grensovergang. Het besluit moet door Rabat én Madrid worden genomen," bevestigt een woordvoerder van de lokale regering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team