Zoeken

Marokkaanse die dode baby in Amsterdam achterliet vrijgesproken

11 oktober 2019 - 11:10 - Wereld

©

De Marokkaanse vrouw die in juni 2016 het lichaam van haar dode baby bij de Sloterplas in Amsterdam achterliet is door de rechtbank vrijgesproken.

"Er kon geen zekerheid worden verkregen over de oorzaak en het moment van overlijden van het kindje. De vrouw zegt zich niet te kunnen herinneren wanneer het kindje precies werd geboren en wanneer zij hem in het park achterliet. Het is dus ook niet duidelijk hoe lang het jongetje in het water heeft gelegen en wat er in die tussentijd gebeurd is met de tas.", zegt de rechtbank.

De 27-jarige moeder werd pas twee jaar na de vondst van het lichaampje door een wandelaarster opgespoord. Ze stelt dat het jongetje doodgeboren was en dat ze niet wilde dat haar familie over zijn bestaan te weten zou komen. Haar zwangerschap had ze geheim gehouden.

De vrouw beviel helemaal alleen en liet het lichaampje van haar zoontje achter in een tas, in de hoop dat hij een deftige begrafenis zou krijgen. Ze liet hem op een zichtbare plek achter zodat hij snel gevonden zou worden. Ook was de tas open zodat het hoofdje zichtbaar zou zijn.

Et kan uit de bewijzen niet worden afgeleid dat de vrouw valse verklaringen heeft afgelegd. Wat ze met het lichaampje deed was "verontrustend en verdrietig maar niet strafbaar", aldus de rechtbank.

Het Openbaar ministerie had vijftien maanden gevangenisstraf geëist. Of de zaak in beroep gaat is niet bekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team