Zoeken

Celstraf voor Amazigh dichteres die Arabieren wilde slachten

11 oktober 2017 - 18:30 - Gemeenschap

©

De rechtbank van Eerste aanleg in Rabat heeft de Amazigh dichteres Malika Mezzane tot een gevangenisstraf veroordeeld. Mezzane had er in een video op Facebook mee gedreigd alle Arabieren te slachten.

Volgens de advocaat van Malika Mezzane werd zijn cliënte tot twee maanden gevangenisstraf veroordeeld. Ze werd schuldig bevonden aan “discriminatie” en “dreigen met het plegen van een misdaad”. De raadsman stelt dat de zaak in hoger beroep gaat en dat hij een voorwaardelijke vrijlating zal aanvragen zodat Mezzane de rechtszaak vrij mag afwachten.

Malika Mezzane, dichteres en lerares Arabisch, werd afgelopen september gearresteerd na in een video op Facebook te hebben laten weten dat ze alle Arabieren wilde slachten en ze uit Noord-Afrika wilde verdrijven als de Koerden in Irak hun onafhankelijkheid niet kregen.

"Geef de Koerden in Irak hun onafhankelijkheid of wij, Imazighen, zullen jullie uit Noord-Afrika verdrijven", verklaarde Malika Mezzane die "alle Arabieren één voor één" wil slachten "en vooral de khalijis". Het filmpje werd enkele uren later na veel kritieke reacties door de dichteres verwijderd maar was intussen al door internetgebruikers op YouTube gedeeld. Mezzane reageerde op de polemiek door te verklaren dat ze in een moment van woede had gehandeld.

Haar advocaat had dezelfde maand een voorwaardelijke vrijlating aangevraagd vanwege de zwakke gezondheid en de medische behandeling van Mezzane. De rechtbank had toen geweigerd en besloten de dichteres in voorlopige hechtenis te houden.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team