Zoeken

Zeedijk van Moskee Hassan II in Casablanca krijgt facelift

17 mei 2024 - 15:00 - Marokko

©

De werkzaamheden voor de aanleg en uitbreiding van de zeedijk van de Hassan II-moskee in Casablanca tot aan de zone El Hank, gaan binnenkort van start. Hiervoor is een aanbestedingsprocedure opgestart.

Het project, met een budget van meer dan 200 miljoen dirham, is het resultaat van een partnerschap tussen de Algemene Directie Lokale Besturen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de gemeente Casablanca en de Ontwikkelingsmaatschappij Casablanca Environnement.

Lees ook: Droevig lot voor zeedijk Tanger (video)

Het project omvat de aanleg van een openbare tuin, speelplaatsen voor kinderen en sportieve activiteiten (hardlopen, wandelen, fietsen), openbare toiletten, een ondergrondse parkeergarage met een capaciteit van 1000 auto’s en de installatie van een verlichtings- en waterbeheersysteem.

Lees ook: Casablanca: nieuwe zeedijk Hassan II moskee bijna af (video en foto’s)

De bevoegde instanties zullen toezien op de uitvoering van de werken, met inachtneming van de stedenbouwkundige en milieunormen, en binnen een termijn van 18 maanden. Dit project maakt deel uit van het Ontwikkelingsplan van Casablanca, dat erop gericht is de economische metropool te voorzien van moderne infrastructuur en het te verheffen tot een van de grote wereldsteden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team