Zoeken

Casablanca bereidt zich voor op bezoek Koning Mohammed VI

23 januari 2024 - 13:00 - Marokko

©

De regio Casablanca-Settat wordt opgeknapt ter voorbereiding op een bezoek van Koning Mohammed VI. De monarch zal naar verwachting een bezoek brengen aan het in aanbouw zijnde ontziltingsstation voor zeewater in de gemeente Mharza Sahel, nabij El Jadida.

In de aanloop naar dit koninklijke bezoek zijn de straten van de stad schoongemaakt, met name rond de kustweg nummer 320, beter bekend als de Azemmour-weg die Casablanca met El Jadida verbindt. Ook zijn er werkzaamheden aan de Mohammed VI-laan en de Afrikaanse Eenheidslaan, waaronder het bestraten van wegen en het planten van bomen.

Lees ook: El Jadida opgeknapt voor bezoek Koning Mohammed VI

Koning Mohammed VI wordt woensdag verwacht. Bij zijn aankomst zal de monarch het zeewaterontziltingsstation bezoeken, een project dat bedoeld is om drinkwater te leveren aan de bevolking van de regio die lijdt onder de gevolgen van de driejarige droogte die het koninkrijk treft.

Lees ook: Koning Mohammed VI terug in Marokko

De Koning zal tijdens zijn bezoek mogelijk ook een aantal projecten inhuldigen die hij eerder heeft gelanceerd en nieuwe projecten aankondigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team