Zoeken

Canada benoemt moslima tot luitenant-gouverneur

6 juli 2020 - 21:20 - Wereld

©

Julie Payette, gouverneur-generaal van Canada, heeft Salma Lakhani tot luitenant-gouverneur van de Engelstalige provincie Alberta benoemd. Het is de eerste keer dat een moslima tot een dergelijke functie wordt benoemd.

Salma Lakhani, Canadese zakenvrouw en filantroop, is op advies van de premier benoemd voor een periode van minimaal vijf jaar.

De pasbenoemde luitenant-gouverneur zal tijdens haar termijn onder meer belast zijn met de benoeming van de provinciale premier en zijn kabinet, alsook de goedkeuring en uitvoering van provinciale wetten.

Salma Lakhani dankt haar benoeming aan haar "betrokkenheid bij de integratie van nieuwe immigranten, jongeren en vrouwen" en aan haar rol "in het programma Youth in Transition aan het NorQuest College in Edmonton voor studenten die het Engels als tweede taal hebben", aldus de Canadese premier Justin Trudeau.

Salma kreeg in 2005 de Alberta Centennial Medal en in 2012 de Queen Elizabeth II Diamond Jubilee Medal. Ze komt oorspronkelijk uit Oeganda en woont sinds 1977 in Edmonton, Alberta.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team