Zoeken

Marokkaan klaagt Canadese stad Gatineau aan

22 december 2011 - 11:00 - Wereld

©

Kamal Maghri, een Marokkaan wonenden te Gatineau, Canada, heeft een klacht ingediend tegen de burgemeester van de stad. Hij stelt de grondwettelijke waarden opgenomen in een gids voor nieuwkomers aan de kaak.

In deze gids adviseert de stad aan nieuwkomers aandachtig te zijn voor persoonlijke hygiëne, kookgeuren en stiptheid. Ook staat er in de gids dat seksueel geweld niet wordt getolereerd in Canada.

Kamal Maghri had een bericht gestuurd aan de burgemeester waarin hij hem liet weten dat hij een klacht ging indienen tegen de in de gids opgenomen waarden dat hij aanzag als een belediging voor de menselijke waardigheid.

De man die een verontschuldiging verwachtte, kreeg een paar uur later per ongeluk een interne e-mail van het gemeentehuis, waaruit bleek dat een onderzoek naar hem was gedaan. Hij vond er o.a. de datum van zijn aankomst in Canada, zijn oorsprong en het totaal van zijn schulden.

Kamal Maghni heeft een klacht ingediend en verontschuldigingen gekregen van de burgemeester van Gatineau, Marc Bureau. Deze laatste verklaarde daarbij dat Gatineau trots was buitenlanders te verwelkomen en beloofde dat een dergelijk incident niet meer zou gebeuren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team