Zoeken

Brusselse studente Samia vernederd door Walibi

16 juni 2023 - 22:00 - Wereld

©

Samia, een 19-jarige studente uit Brussel, moest gedwongen ontslag nemen bij Walibi nadat ze er amper vijf dagen had gewerkt. De jonge vrouw klaagt over een vernederende behandeling.

Samia was al een jaar op zoek naar een baan en kreeg afgelopen februari eindelijk haar eerste sollicitatiegesprek. "Ik kreeg een baan om 14 dagen te werken tussen 22 mei en 26 juni, met de mogelijkheid om uit te breiden naar juli en augustus. Alles ging goed, ook al was het niet erg druk. Ik moest het parkeren op de parkeerplaats organiseren, bezoekers begeleiden, hen verwelkomen en opruimen," vertelt ze aan La Libre.

Lees ook: Roschdy Zem ooit ontslagen vanwege "racistische" actrice

Maar na vijf dagen werd de jonge vrouw uit Brussel opgeroepen door drie managers van het bedrijf. "Toen ik hun kantoor binnenkwam, merkte ik meteen dat de sfeer gespannen was. Ik had een slecht gevoel en zag niet in wat ik verkeerd had gedaan", legt Samia uit. In niet mis te verstane bewoordingen vroeg een van de managers de jonge studente om ontslag te nemen. "Hij legde er geen eieren onder en vertelde me op een sluwe en intimiderende manier dat ze de indruk hadden dat ik mijn baan niet leuk vond, dat ik er niet wilde zijn, dat ik niet genoeg glimlachte...", legt ze uit.

"Ik vroeg waarom ze me niet zelf ontslag gaven en hij antwoordde dat ik in dat geval een week opzegtermijn moest respecteren, die ik nu kon gebruiken om een andere studentenjob te vinden." Samia had geen alternatief en ondertekende uiteindelijk haar ontslagbrief. "Ik had er geen woorden voor, dus ik heb het gewoon gedaan. Het was een benauwende situatie. Terwijl ik tekende, keken ze me met z’n drieën aan zonder uitdrukking of empathie. Ik heb geen fouten gemaakt. Ik vind het walgelijk dat ze studenten op deze manier te behandelen", klaagt de jonge vrouw die deze zomer zonder werk zit.

Lees ook: Utrechtse ontslagen na te lange vakantie in Marokko

Samia vermoedt dat ze gedwongen werd om te vertrekken vanwege de slechte zomervoorspellingen. "Het aantal bezoekers was te laag. Er waren dagen dat we helemaal niets te doen hadden. Tegelijkertijd hadden sommige vaste medewerkers een negatief saldo en moesten ze hun uren inhalen," besluit ze. Volgens Walibi-woordvoerder Guillaume Morghen is Samia "een seizoensmedewerker" die "relatief verlegen en rustig was met bezoekers" en "zelf heeft besloten om het contract te verbreken". Het management benadrukt dat ze nooit gedwongen werd om ontslag te nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team