Zoeken

Britse tandartsen naar Marokko om kinderen in Rif-regio te behandelen

5 juni 2014 - 22:44 - Marokko

©

Eve Branson, moeder van de Britse miljardair Richard Branson, heeft er via haar stichting voor gezorgd dat een groepje tandartsen uit Liverpool kinderen in de Marokkaanse Rif komen behandelen.

Het medisch team van Liverpool Dental Spa bevindt zich sinds enkele dagen in Marokko volgens Liverpool Echo. Dokter Marius en Debbie McGovern, de eigenaren van Liverpool Dental Spa, en hun team verzorgen in de Rifgebergte kinderen die geen toegang hebben tot tandheelkunde of gezondheidszorg.

Dokter Marius legde uit dat kinderen en jongeren uit arme gezinnen in Marokko, wanneer ze tandproblemen hebben, gewoon met de pijn leren leven of hun tanden proberen uit te trekken, wat kan leiden tot ernstige infecties. Hij weet dat het voor hem en zijn team onmogelijk is om daar verandering in te brengen maar wil de lokale bevolking een hart onder de riem steken en aantonen dat ergens in Liverpool een tandartspraktijk aan hen denkt.

Eve Branson strijdt voor vrouwen en meisjes in het Atlasgebergte van Marokko. Met haar stichting probeert ze hun levensomstandigheden te verbeteren door hen toegang te geven tot het bedrijfsleven, onderwijs en gezondheidszorg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team