Zoeken

Marokkaanse gepakt met 20.000€ voor Syrië in slipje voor de rechter in Londen

15 juli 2014 - 18:23 - Gemeenschap

©

De rechtszaak tegen Nawal Msaad, 26-jarige Britse studente van Marokkaanse afkomst, is vorige week begonnen. De jonge vrouw verschijnt voor de rechtbank van Old Bailey in Londen omdat ze geld voor jihadisten in Syrië zou hebben willen smokkelen. De jonge vrouw was op 16 januari met het geld in haar onderbroek betrapt in Londen Heathrow, waar ze een vlucht naar Turkije wilde nemen.

De verdachte werd aangeworven door de 27-jarige Amal El-Wahabi, ook een Britse studente van Marokkaanse afkomst, wier echtgenoot, een tot de Islam bekeerde Brit, in september 2013 als strijder naar Syrië vertrok.

Het geld, 20.000 euro, moest Nawal Msaad aan de Britse strijder in Syrië leveren. Het bedrag in briefjes van 100, 200 en 500 euro had ze zorgvuldig verborgen in een condoom die ze in haar onderbroek had verstopt.

Volgens de Britse The Guardian, werd Msaad aangeworven als "vertrouwde boodschapper" om geld naar Syrië te brengen. De twee jonge vrouwen staan terecht voor het ondersteunen van de jihad. Beiden ontkennen elke betrokkenheid met jihadstrijders in Syrië.

Tijdens een huiszoeking bij Amal El-Wahabi bevestigden de bewijzen echter de vermoedens van de politie. Er werden onder meer foto’s van haar Britse echtgenoot in Syrië, propaganda video’s met gewapende kinderen en compromitterende Whatsapp gesprekken gevonden.

Britse media melden dat de twee Marokkaanse vrouwen werden gebruikt als koeriers door een netwerk in het Verenigd Koninkrijk, belast met het verzenden van geld naar rebellen in Syrië.

Sinds het begin van het jaar werden tientallen Britten net voor hun vertrek naar Syrië gearresteerd. Ruim 500 Britten zijn naar Syrië vertrokken sinds het begin van het conflict in 2011.

Update

Nawal Msaad is de door de rechtbank van Old Bailey vrijgesproken. Onderzoek toonde aan dat ze was gemanipuleerd door haar vriendin Amal El Wahabi, die schuldig werd bevonden aan fondsenwerving voor een terroristische organisatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team