Zoeken

Britse moordenaar Anxiang Du opgepakt in Tanger

8 juli 2012 - 12:00 - Marokko

©

De Britse politie heeft op donderdag een premie van 300.000 dirham beloofd aan degene die hen helpt de moordenaar Anxiang Du, die zich in Marokko verstopte, te vinden. Twee dagen later werd de Engelse crimineel van Chinese afkomst aangehouden in Tanger.

Anxiang Du, vermoedelijke moordenaar van de familie van zijn ex-partner, een echtpaar en hun twee dochters van 16 en 18, in Northampton op 29 april 2011, zou Groot Brittannië enkele dagen na de moord hebben verlaten.

Hij zou daarop de boot in Spanje hebben genomen naar Marokko met een vals paspoort. Donderdag werd hierover een persconferentie gehouden in Madrid, waarbij aan de Marokkaanse en Spaanse autoriteiten werd gevraagd om de 53-jarige man te helpen zoeken.

In Marokko werd een premie van 300.000 dirham beloofd aan de mensen die hem zouden helpen vinden. Vermoed werd dat Anxiang Du vanuit Tanger opnieuw de boot zou proberen nemen naar Spanje. De Britse politie rekende daarom vooral op de Marokkanen uit het buitenland, die in het hoogseizoen massaal de oversteek doen.

Anxiang Du, meer dan een jaar gezocht door de Britse politie, werd in twee dagen gevonden in Marokko. Hij werd zaterdag opgepakt in Tanger en moet binnenkort worden uitgeleverd aan Groot Brittannië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team