Zoeken

Grote Britse investering verwacht in Dakhla

20 juli 2023 - 22:30 - Economie

©

Een groep Britse investeerders is momenteel op missie in Marokko, op zoek naar investeringsmogelijkheden in de regio Dakhla-Oued Eddahab, met name op het gebied van hernieuwbare energie.

"We overwegen een groot project voor hernieuwbare energie op te zetten dat groene waterstof en ammoniak produceert in de zuidelijke provincies van Marokko", vertelde Brannan Tempest, de CEO van de Oblin Group, gespecialiseerd in engineering, inkoop en constructie van fotovoltaïsche zonne-energiesystemen en windturbines, en hoofd van de delegatie van Britse investeerders, aan L’Économiste.

Lees ook: Project Europese waterstofnetwerk sluit Algerije uit

Volgens Tempest zijn de overvloed aan wind en zon zoveel voordelen om in deze sector in Dakhla te investeren. "We zijn klaar om ons project te lanceren" dat de creatie van 5000 banen mogelijk zal maken, voegde hij eraan toe. De directeur kondigde ook de oprichting van een nieuwe groene industriële zone aan voor fabrikanten van fotovoltaïsche zonnepanelen en windturbinebladen.

Lees ook: Groene waterstof: Marokko en Nederland sluiten deal

De delegatie begon haar missie dinsdag met een ontmoeting met Lamine Benomar, wali van de regio Dakhla-Oued Eddahab en gouverneur van de provincie Oued Eddahab. De verantwoordelijke presenteerden de nieuwe ontwikkelingsdynamiek in de regio aan de investeerders. De Britse investeerders hadden ook een ontmoetting met de president van de Regionale Raad van Dakhla-Oued Eddahab, El Khattat Yanja, waarin de snelle ontwikkeling van de regio werd benadrukt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team