Zoeken

Brahim Diaz was doelwit Daesh-cel

19 juni 2024 - 21:00 - Sport

©

De Spaanse Guardia Civil heeft in samenwerking met Europol en de FBI een cel van de terroristische organisatie Daesh opgerold die van plan was om aanslagen te plegen op het voetbalteam van Real Madrid, waar de Marokkaanse international Brahim Diaz speelt. Ook de Europese Kampioenschappen voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Parijs behoorden tot de doelwitten.

De cel, die opereerde onder de naam Fundación I’Iam, verspreidde propagandamateriaal via radiostations, persbureaus, audiovisuele productiemaatschappijen en sociale media profielen. Negen leden van de cel werden gearresteerd in Spanje.

Lees ook: Brahim Díaz krijgt steun van Will Smith

Bij de operatie werden onder meer flyers in beslag genomen die opriepen tot aanslagen op de spelersbus van Real Madrid en hun supporters. Op een van de affiches staat: "Mijn broeder, wacht op een plaats in de buurt van de aankomstplaats van de spelers. Richt op hen en hun supporters."

Een andere flyer riep op tot een aanslag op het Santiago Bernabéu-stadion van Real Madrid. "Mijn broeder van Al-Andalus, er wacht je een waardevol doelwit. Baan je een weg door de menigte, leid de aandacht van de beveiliging af met geïmproviseerde explosieven en valstrikken en ga met vastberadenheid naar je hoofddoel," aldus de tekst.

Lees ook: Salaris Brahim Diaz stijgt

Met een derde flyer, met de slogan "Scoor de laatste goal!", riep de Daesh-cel op tot aanslagen tijdens het EK voetbal in Duitsland. De stadions in Berlijn, München en Dortmund werden als doelwit genoemd. Ook de Olympische Spelen in Parijs werden genoemd als mogelijk doelwit. Op deze laatste flyer staat een afbeelding van de Eiffeltoren die door een drone wordt beschoten, met de tekst "Een geschenk".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team