Zoeken

Boycot: regering bedreigt auteurs valse informaties

12 mei 2018 - 12:00 - Economie

©

De Marokkaanse regering heeft voor het eerst officieel gereageerd op de boycot van enkele grote merken in het land en belooft strenge straffen.

Na een regeringsraad op donderdag heeft regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi laten weten dat mensen die valse informatie verspreiden en daarmee "de reputatie van het land en de economie" schenden, juridische gevolgen mogen verwachten.

El Khalfi verklaarde ook dat de marge van 20 cent die Centrale Danone maakt per verkochte liter, "redelijk" is, en betreurde het feit dat de boycotcampagne gebaseerd is op onjuiste gegevens.

De bewindsman herinnerde er tevens aan dat 460.000 boeren in de melkproductiesector werken, waarvan 120.000 samenwerken met Centrale Danone. De boycot kan dus ernstige gevolgen hebben voor deze boeren en voor de Marokkaanse economie.

Eerder deze week had ook de eigenaar van Sidi Ali een verklaring gepubliceerd waarin het liet weten dat de groep een marge van 7% (40 cent) maakte op elke verkochte fles water van 1,5 liter en dat de prijzen sinds 2010 onveranderd zijn gebleven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team