Zoeken

Hakim Ziyech noemt Marokkaanse minister van Sport "leugenaar"

10 juli 2019 - 17:00 - Sport

©

Hakim Ziyech is stil gebleven na de nederlaag van Marokko tegen Benin en de uitschakeling van de Atlas Leeuwen in de 8e finale van de Afrika Cup. Hij heeft begin deze week eindelijk gereageerd na een verklaring van de Marokkaanse minister van Sport.

De aanvaller kreeg na de nederlaag veel kritiek in Marokko en van experts en waarnemers vanwege zijn gebrek aan energie en motivatie tijdens het Afrikaans kampioenschap. Ziyech heeft voor het eerst op Instagram gereageerd. Hij schreef: "Als ze geen verhaal hebben zullen ze er één uitvinden".

In de media werd sinds de nederlaag van Marokko ook herhaaldelijk geschreven dat Ziyech een einde wilde maken aan zijn carrière als international. De speler heeft dat ferm ontkend.

De international reageerde op de verklaringen van minister Rachid Talbi Alami van Jeugd en Sport. Ziyech noemde de bewindsman een verhalenverteller. El Alami had namelijk laten weten dat Ziyech niet meer met het elftal wilde spelen vanwege de vele kritiek die hij na zijn gemiste strafschop tegen Benin en de uitschakeling van Marokko had gekregen. "De volgende keer dat je iets wil aankondigen moet je ervoor zorgen dat het de waarheid is en geen leugens.", reageerde Ziyech.

Een peiling van Hespress toont aan dat de Marokkanen de nederlaag van het elftal voornamelijk verwijten aan de baas van de Marokkaanse voetbalbond, Faouzi Lekjaa, en bondscoach Hervé Renard.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team