Zoeken

Hakim Ziyech belt met ongeneeslijk zieke Souf

17 februari 2021 - 16:00 - Sport

©

Soufiane Elazizi is ongeneeslijk ziek, maar dat weerhoudt hem er niet van om zich in te zetten voor anderen. De jongeman krijgt de afgelopen tijd veel aandacht voor zijn goede doel. In de talkshow van Humberto Tan op RTL 4 werd Elazizi verrast met een telefoontje van de Marokkaanse international Hakim Ziyech.

De 22-jarige, die ook wel Souf wordt genoemd, is twee jaar geleden gestart met de actie #doessouf. Hij zamelt geld in voor de erfelijke ziekte SCA Type 2, een ongeneeslijke spierziekte waar hijzelf ook aan lijdt. Het geld is vooral bedoeld voor onderzoek naar de ziekte, meldt het AD.

In het televisieprogramma ‘Het zou je maar gebeuren’ vertelde Souf zijn verhaal. Bekend Nederland raakte onder de indruk van zijn levensverhaal. Zo kreeg de actie aandacht van YouTuber Defano Holwijn, Quincy Promes en Depay.

En nu dus ook van de Atlas Leeuw Hakim Ziyech. De jongen werd tijdens de uitzending verrast met een telefoontje van de voetballer. "Wat me het meest raakt is dat mijn vader eraan is overleden," vertelt Ziyech. "Ik weet wat het doet met een persoon. Ik heb het van dichtbij meegemaakt." Vervolgens maakte de voetballer een belofte aan Elazizi: "Je kunt me altijd bellen als er wat is. Wil je hulp, ik sta klaar."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team