Zoeken

Citaten van koning Mohammed VI in een boek

2 oktober 2020 - 15:26 - Marokko

©

Een nieuw boek met citaten van Koning Mohammed VI tussen 1999 en 2020 is zojuist gepubliceerd door het Marokkaanse persbureau MAP. De collectie draagt als naam "Verbatim" en beschrijft tegelijk de geschiedenis van Marokko.

De toespraken en boodschappen die de Koning in de loop van een twintigtal jaren uitsprak, werden opgenomen in een citatenboek van klein formaat met 655 pagina’s. "Verbatim 1999 2020", blikt terug op 21 regeringsjaren waarin alle thema’s met betrekking tot de toekomst van het koninkrijk worden aangekaart. “Het is eerder de bekendmaking van de handelswijze van de soeverein”, legt de directeur Khalil Hachimi Idrissi van MAP uit in de inleiding van het boek.

De aanpak van de Koning is steeds gebaseerd op de systematische inventarisatie van de meest prangende vragen, de meest urgente problemen, de meest striemende moeilijkheden, ambitieuze projecten, de hoogste morele en religieuze eisen en de meest prikkelende uitdagingen. De verschillende onderwerpen in het boek zijn gerangschikt om onderzoek te vereenvoudigen.

De publicatie behandelt sociale, politieke, economische en culturele kwesties. Het boek begint met de toespraak van de Soeverein tijdens de opening van de zitting van de Hoge Raad van de Magistratuur op 15 december 1999 in Rabat en eindigt met zijn tussenkomst tijdens de VN-actie voor vredeshandhaving, op 25 september 2018 in New York. De plaatsnamen van zijn uitspraken zijn niet verwaarloosd en op taalkundig niveau, wordt zijn betoog steeds krachtiger naarmate de diagnose wordt gesteld, de analyse wordt gemaakt en de bevindingen worden verduidelijkt, onderstreept Hachimi Idrissi.

De toespraken van de soeverein zijn gedurfd en gericht op uitmuntendheid, zonder compromissen, onverantwoordelijkheid of middelmatigheid. Zijn boodschappen beroerden alle generaties in Marokko, concludeert de directeur van het Marokkaanse persbureau.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team