Zoeken

Nieuwe stad in Marokko weigert door dieren getrokken karren

25 maart 2023 - 09:00 - Marokko

©

Door dieren getrokken karren zijn de reden van veel verkeersongevallen in Marokko en worden ook beschuldigd van het vervuilen van de steden. In Berrechid zijn deze karren niet meer welkom volgens een gemeentelijk besluit.

Het is niet de eerste keer dat een stad in Marokko karren getrokken door dieren verbiedt. Verschillende steden hebben geprobeerd om een dergelijk verbod in te voeren, met weinig succes. Berrechid hoopt op zijn minst de circulatie van deze karren in de belangrijkste straten van de stad te voorkomen, met name op de Mohammed V-, Hassan II-, Moulay Ismail- en FAR-lanen, meldt de krant Al Akhbar.

Lees ook: Agadir verbiedt door dieren getrokken karren

Het onderwerp werd besproken tijdens de laatste zitting van de gemeenteraad en de raadsleden stemden met een meerderheid voor het verbod. De uitvoering van het besluit begint met de installatie van borden die weggebruikers informeren over het verbod op karren in de betreffende straten, terwijl beperkingen worden opgelegd in andere straten, zoals de verplichting om specifieke rijstroken te gebruiken.

Lees ook: Trekkarren niet meer welkom in Casablanca

De gemeenteraad hoopt met deze maatregelen een einde te maken aan de verkeerschaos in de stad. De beslissing wordt gesteund door veel burgers, vooral omdat de meerderheid van deze karren worden gebruikt voor het vervoer van afval en de kleine straatjes vuil achterlaten. Voor velen is het tijd dat Berrechid het beeld van een plattelandsgebied verliest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team