Zoeken

Ex-premier Marokko: "wie wil eten tijdens de Ramadan moet dat zelf weten".

23 mei 2019 - 10:40 - Marokko

©

Abdelilah Benkirane, voormalige premier van Marokko, heeft tijdens een meeting met de jeugdafdeling van de PJD-partij, enkele opmerkelijke uitspraken gemaakt over de Ramadan en de verkoop van alcohol aan moslims.

De voormalige leider van de islamitische partij vroeg aan de aanwezigen om het verschil te leren maken tussen wet en religie. Hij gaf als voorbeeld de verkoop van alcohol aan moslims. Volgens hem is dat niet verboden.

"Door de islamitische geschiedenis heen is alcohol altijd aanwezig geweest, ook al wordt het als haram beschouwd. We weten dat de profeet alcoholverbruikers niet graag had. In Marokko besloot Lyautey ten tijde van het Franse protectoraat de verkoop van alcohol aan Marokkanen te verbieden. Hij had daar waarschijnlijk zijn redenen voor.", aldus de bewindsman.

Benkirane sprak ook over de mensen de niet willen vasten tijdens de Ramadan. "De religie zegt ons dat wanneer iemand wil eten tijdens de Ramadan, dat zijn probleem is. De staat verbiedt enkele daden die de openbare orde kunnen verstoren."

In Marokko riskeert iemand die gekend is als een moslim en het vasten tijdens de Ramadan niet respecteert, tot zes maanden gevangenisstraf en een maximale boete van 500 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team