Zoeken

Belgische minister: moslimgemeenschap België steunt terroristen Parijs

18 januari 2016 - 19:30 - Gemeenschap

©

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft voor onvrede gezorgd bij de moslimgemeenschap in Brussel. De bewindsman oordeelt dat de moslimgemeenschap in de Belgische hoofdstad de voortvluchtige terreurverdachte Salah Abdeslam steunt en helpt.

"Ik denk dat er in de moslimgemeenschap in en rond Brussel wel enige steun moet zijn, als je zolang ondergedoken kan zitten, dat kan je niet als je helemaal alleen staat. De steun die men heeft vanuit de gemeenschap is misschien wel iets groter dan we tot nu toe ingeschat hadden." Dat verklaarde Jan Jambon afgelopen weekend in het programma Buitenhof.

Ahmed El Khannouss, schepen in Molenbeek waar de meeste daders van de aanslagen in Parijs van afkomstig zijn, reageerde net zoals de rest van de moslimgemeenschap woedend. "Op die manier versterkt hij het extremisme alleen maar. Dat Abdeslam hulp kreeg uit zijn entourage is logisch. Maar dat de minister er meteen de hele gemeenschap bij sleurt, is beschamend. Voor de zoveelste keer accentueert Jambon de stigmatisering. Zijn uitspraken zijn een minister van Binnenlandse Zaken onwaardig.", aldus El Khannouss aan Het Laatste Nieuws.

Jan Jambon beloofde tevens dat de autoriteiten een grote schoonmaak in Molenbeek gingen houden. Er komt meer controle op de verblijfplaats en een betere aanpak van de wapen- en drugshandel en de illegale economie waarmee het terrorisme wordt gefinancierd.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team