Zoeken

Dit weten we nu over de arrestatie van Salah Abdeslam

19 maart 2016 - 10:40 - Wereld

©

Salah Abdeslam werd vrijdagnamiddag in het Brusselse Molenbeek gearresteerd. Hij werd sinds de aanslagen van Parijs op 13 november vorig jaar gezocht.

Abdeslam werd tijdens een gezamenlijke operatie van de Belgische en Franse politie aangehouden. De terreurverdachte raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht om er te worden verzorgd. Hij mocht zaterdagochtend het ziekenhuis verlaten en werd door de politie meegenomen.

De antiterreuractie begon gisteren om 16:40 uur. Abdeslam hield zich schuil in een appartement op minder dan een kilometer van het huis van zijn ouders. Hij werd tijdens de operatie in zijn been geschoten en verzette zich verder niet. Hij zou enkel "Ik ben Abdeslam" aan de agenten hebben gezegd.

Volgens Belgische media wist de politie sinds dinsdag dat Abdeslam zich in Molenbeek bevond. Zijn dna-sporen en vingerafdrukken werden die dag in een appartement aangetroffen waar de Algerijnse Mohamed Belkaid werd doodgeschoten. Belkaid verbleef illegaal in België en zou logistieke steun hebben gegeven voor de aanslagen van Parijs.

Abdeslam bevond zich dinsdag ook in het appartement waar Belkaid werd omgebracht. Hij kon samen met andere medeplichtigen vluchten. Hij werd kort daarop echter gelokaliseerd dankzij een telefonische oproep van een van zijn medeplichtigen op zoek naar een schuilplaats.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team